Η κανέλα προέρχεται από τον φλοιό του τροπικού φυτού Cinnamomum zeylanicum. Είναι εύθραυστη και σπάει εύκολα, ενώ το άρωμά της είναι φίνο και γλυκό. Χρησιμοποιείται σε ροφήματα, στον καφέ & σε γλυκίσματα.
Ρυθμίζει το ζάχαρο, χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια, ανακουφίζει πεπτικές ανωμαλίες, βελτιώνει το κυκλοφορικό, έχει αντιπηκτικές ιδιότητες, έχει αντιθρομβωτική δράση, έχει αντιφλεγμονώδη δράση, είναι πλούσια πηγή ασβεστίου, μαγνησίου, φυτικών ινών., ευεργετεί την καρδιά και τα αγγεία, έχει θερμαντικές και τονωτικές ιδιότητες, ανακουφίζει από πόνους περιόδου, είναι αντιβακτηριακή, εμποδίζει την ανάπτυξη των βακτηριδίων e. coli & candida albicans.