Λίστα αντικειμένων
Η σκόνη του μοσχοκάρυδου προέρχεται από του σπόρους του δένδρου της μοσχοκαρυδιάς και είναι γνωστό ότι ήταν ένα πολύτιμο και ακριβό μπαχαρικό στην Ευρωπαϊκή μεσαιωνική κουζίνα ως αρωματική ύλη, φάρμακο και συντηρητικό.
Η χρήση της σκόνης του μοσχοκάρυδου στη μαγειρική είναι πολύπλευρη. Χρησιμοποιείται (συνήθως τριμμένο) για να καρυκεύσει διάφορα συνηθισμένα και γκουρμέ φαγητά
Η γεύση του είναι πικάντικη, αλλά όταν είναι φρεσκοτριμμένο είναι πολύ πιο δυνατό.
Ιδιότητες:
– Δρα θετικά στο πεπτικό σύστημα στη ναυτία, στη δυσπεψία και είναι ιδανικό για τη διάρροια, ιδίως αν οφείλεται σε τροφική δηλητηρίαση.
– Συμβάλλει στη μείωση της γλυκόζης του αίματος.
– Μπορεί να κατευνάσει τον πονόδοντο.
–Βοηθάει στον πόνο από τις πέτρες της χολής και των νεφρών.
– Είναι τονωτικό του εγκεφάλου και του κυκλοφορικού.
– Χρησιμοποιείται για ρευματικούς πόνους.
– Δρα ως αντισηπτικό του εντέρου.
– Έχει αντικαταθλιπτική δράση.
Χρήση: Ταιριάζει σε γλυκές παρασκευές όπως σε πουτίγκες, μπισκότα αλλά και σε πιάτα με πατάτες, καρότα και σελινόριζα. Είναι ιδανικό μπαχαρικό για το σπανάκι, γιατί ισορροπεί τη μεταλλική του γεύση. Επίσης είναι απαραίτητο συστατικό στην μπεσαμέλ, τον πουρέ πατάτας, σε σάλτσες, τυριά, τυρόπιτες και γενικότερα πιάτα που περιέχουν γαλακτοκομικά.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ |
Προέλευση: Ινδονησία |