Λίστα αντικειμένων
Σύμφωνα με τα στοιχεία διεθνών επιστημονικών οργανισμών, το ελαιόλαδο υπερέχει έναντι των σπορέλαιων, των ζωικών και άλλων λιπών, ενώ παράλληλα έχει ευεργετική επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό, βοηθώντας στην καταπολέμηση πολλών παθήσεων.
Συγκεκριμένα:
- Μειώνει την κακή χοληστερίνη (LDL), χωρίς να επηρεάζει την κακή χοληστερίνη(HDL)και έτσι αποφεύγεται η συγκέντρωση αθηρωματικής πλάκας στα τοιχώματα των αγγείων.
- Δρα προστατευτικά σε σοβαρές ασθένειες όπως οι καρδιοπάθειες, οι θρομβώσεις, ο διαβήτης και οι δερματικές παθήσεις. Συμβάλλει θετικά στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης.
- Περιορίζει τις πιθανότητες εμφάνισης ρευματοειδούς αρθρίτιδας.
- Περιορίζει τις πιθανότητες προσβολής από καρκίνο του μαστού κατά 45% και πιθανά και του παχέος εντέρου.
- Συμβάλλει στη δημιουργία υγιών οργανισμών, επιδρώντας θετικά στην ανάπτυξη του κεντρικού νευρικού συστήματος και των οστών του εγκεφάλου.