Το ρόδι αποτελεί ένα εύγεστο φρούτο, πλούσιο σε βιταμίνες (Α,C, E,φυλλικό οξύ), σίδηρο, κάλιο, φυτικές ίνες αλλά και πολύτιμη πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών, όπως τανίνες, πολυφαινόλες , ανθοκυανίνες και τόσα ακόμα πολύτιμα συστατικά που το κατατάσσουν στις σούπερ τροφές.
Μάλιστα, ένα ρόδι καλύπτει το 40% της ποσότητας της βιταμίνης C και το 25% του φυλλικού οξέος που χρειάζεται καθημερινά ένας ενήλικας. Η βιταμίνη C του ροδιού ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, προφυλάσσοντας από λοιμώξεις.
Το σημαντικό επίσης ποσοστό βιταμίνης Α που περιέχει προφυλάσσει από παθήσεις των ματιών. Το πιο θετικό του όπλο όμως, είναι οι ψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών ουσιών που περιέχει.