Λίστα αντικειμένων
- Μειώνει την ανθεκτικότητα στην ινσουλίνη, προστατεύοντας από Διαβήτη τύπου ΙΙ
- Προστατεύει το νευρικό σύστημα. Το κακάο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ρεσβερατρόλη, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βρίσκεται και στο κόκκινο κρασί, γνωστό για την ικανότητα του να περνάει το φράγμα αίματος- μυαλού και έτσι να προστατεύει το νευρικό σύστημα.
- Προστατεύει τα νευρικά κύτταρα από φθορές
- Μειώνει το ρίσκο καρδιαγγειακών παθήσεων και εμφράγματος. Τα αντιοξειδωτικά που συναντώνται στο κακάο διατηρούν το νιτρικό οξύ σε υγιή επίπεδα. Αν και το νιτρικό οξύ έχει οφέλη για τη καρδιά (χαλαρώνει τα αγγεία και μειώνει τη πίεση) παράγει τοξίνες. Τα αντιοξειδωτικά του κακάο ουδετεροποιούν αυτές τις τοξίνες, προστατεύοντας τη καρδιά και προλαμβάνοντας ασθένειες.
- Προφυλάσσουν κατά των ελεύθερων ριζών. Τα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στο κακάο επιδιορθώνουν τη ζημιά των ελεύθερων ριζών μειώνοντας το ρίσκο ορισμένων καρκίνων. Για την ακρίβεια το κακάο περιλαμβάνει πολύ περισσότερα αντιοξειδωτικά απ’ αυτά που βρίσκονται σε 100 γρ. ασαί μπέρι, γκότζι μπέρι και μύρτιλλων. Τα αντιοξειδωτικά αποτελούν το 10% του βάρους του κακάο.
- Ανεβάζει τη διάθεση: Το κακάο ανεβάζει τα ύψη συγκεκριμένων νευροδιαβιβαστών που επηρεάζουν τα επίπεδα ευεξίας. Το ίδιο στοιχείο που απελευθερώνεται όταν βιώνουμε βαθιά συναισθήματα αγάπης, η φενιλεθυλαμίνη βρίσκεται και στο κακάο..
Είναι από τις πιο πλούσιες σε μαγνήσιο τροφές. Τα 30γρ. κόκκων κακάο περιέχουν 64mg μαγνήσιο, μέταλλο που είναι απαραίτητο για πάνω από 300 βιοχημικές αντιδράσεις στον οργανισμό και σημαντικό για την σωστή μυϊκή και νευρική λειτουργία, για τον έλεγχο της γλυκόζης στο αίμα και για την ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.
Είναι, επίσης, πλούσια σε σίδηρο και φυτικές ίνες. Τα 30 γρ. cacao nibs περιέχουν το 6% της συνιστώμενης ημερήσιας δόση σιδήρου, ενώ περιέχουν 9 γρ. φυτικών ινών!