Λίστα αντικειμένων
Είναι ένα φύκι το οποίο περιέχει φυτικές ίνες 84%. Όταν έρχεται σε επαφή με το νερό γίνεται παχύρευστο και φουσκώνει. Eίναι η φυσική εναλλακτική λύση της χρήσης του χημικού βιομηχανικού ζελέ και θεωρείται πηκτικό μέσο. Χρησιμοποιείται για την παρασκευή επιδορπίων, γλυκών, κρεμών, μαρμελάδων, ζελέ.
Η γεύση του είναι ουδέτερη και χρησιμοποιείται κυρίως από ανθρώπους που θέλουν να χάσουν βάρος διότι όταν φτάσει στο στομάχι διογκώνεται και μας δίνει την αίσθηση του κορεσμού. Βοηθά σε περιπτώσεις δυσκοιλιότητας. Ανακουφίζει από την δυσπεψία διότι έχει μαλακτικές ιδιότητες.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ
Βιολογικό Προϊόν
Προέλευση: Γερμανία
Διατροφικές Πληροφορίες Ανά 100g
Ενέργεια: | 720 kj / 172 kcal |
Λίπη: | 0,0g |
-εκ των οποίων κορεσμένα: | 0,0g |
Υδατάνθρακες: | 0,5g |
-εκ των οποίων σάκχαρα: | 0,5g |
Φυτικές ίνες: | 86,0g |
Πρωτεΐνες: | 0,5g |
Αλάτι: | 1,3g |
Συστατικά: Ζελατίνη άγαρ-άγαρ. * Πιστοποιημένες βιολογικές καλλιέργειες Δοσολογία: 2 g (περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού άγαρ - άγαρ) αντιστοιχούν σε 6 φύλλα ζελατίνης και πηκτώματα 500 ml υγρού.