Λίστα αντικειμένων
υλικά
2 μεγάλα βιολογικά λαβράκια
12 βιολογικές πατάτες, κομμένες σε χοντρά μπαστούνια
2 βιολογικές πιπεριές, κομμένες σε ροδέλες
2 ώριμες, μέτριες βιολογικές ντομάτες, κομμένες σε ροδέλες
2 μέτρια βιολογικά κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
6 σκελίδες βιολογικού σκόρδου, κομμένα σε φέτες
4 κλωναράκια βιολογικό σέλινο
4 κλωναράκια βιολογικού δενδρολίβανου
2 φλιτζάνια του τσαγιού βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
αλάτι, πιπέρι
εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα λαβράκια (πρέπει να αφαιρέσουμε και τη μαύρη μεμβράνη που έχουν στην κοιλιά τους).
Στην κοιλιά των ψαριών ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο σκόρδο και δενδρολίβανο.
Αλείφουμε τα ψάρια και από τις δυο πλευρές με βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και τα στρώνουμε στη γάστρα.
Κόβουμε τις πατάτες, τις λαδώνουμε, τις πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και τις τοποθετούμε δεξιά κι αριστερά από τα ψάρια.
Πλένουμε όλα τα λαχανικά, και κόβουμε τις πιπεριές, τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το σέλινο με τον τρόπο που σημειώνεται στη λίστα με τα υλικά.
Στη συνέχεια απλώνουμε τα λαχανικά επάνω στα λαβράκια και τις πατάτες και ρίχνουμε σε μια άκρη της γάστρας το νερό.
Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200C, για περίπου 40 με 45 λεπτά.
Τέλος, ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να πιεί τα υγρά του, να μείνει με το λάδι του και να ροδίσει ελαφρά.
Τόπος Προέλευσης Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας
Χρόνος παρασκευής 50 λεπτά Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Σερβίρει 10 άτομα
Βαθμός δυσκολίας μέτρια