Λίστα αντικειμένων
Οι ψαρόσουπες, αποτελούν μια υγιεινή εύγευστη επιλογή, οι οποίες μπορούν να καταναλωθούν όλες τις εποχές του χρόνου, ακόμα και στο μέσον του καλοκαιριού. Ας μαγειρέψουμε λοιπόν, μια λαχταριστή ψαρόσουπα με σκορπίνα και πολτοποιημένα βιολογικά λαχανικά.
υλικά
Μια μεγάλη σκορπίνα ή άλλα ψάρια της επιλογής σας, κατά προτίμηση ποικιλία πετρόψαρων.
Μια μεγάλη σκορπίνα ή άλλα ψάρια της επιλογής σας, κατά προτίμηση ποικιλία πετρόψαρων.
2-3 βιολογικές πατάτες ( ανάλογα το μέγεθος ).
2 βιολογικά καρότα.
Βιολογικό σέλινο.
Ένα βιολογικό κρεμμύδι.
Ένα φλιτζανάκι του καφέ βιολογικό ρύζι μπασμάτι.
Βιολογικό ελαιόλαδο.
Μια βιολογική ντομάτα ( προαιρετικά ).
Δυο βιολογικά λεμόνια.
Αλάτι.
Πιπέρι.
εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τη σκορπίνα ή τα ψάρια που έχουμε επιλέξει (πρέπει να αφαιρέσουμε και τη μαύρη μεμβράνη που έχουν στην κοιλιά τους).
Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τη σκορπίνα ή τα ψάρια που έχουμε επιλέξει (πρέπει να αφαιρέσουμε και τη μαύρη μεμβράνη που έχουν στην κοιλιά τους).
Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας σε μεγάλα κομμάτια.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα, τοποθετούμε στον πάτο τα βιολογικά λαχανικά μας και από πάνω τοποθετούμε τα ψάρια μας.
Προσθέτουμε 6 πιάτα νερό για κάθε 1,5 κιλό ψαρια και λίγο ελαιόλαδο.
Αλατοπιπερόνουμε και στύβουμε το χυμό ενός λεμονιού.
Βράζουμε για 30 λεπτά.
Αφαιρούμε το ψάρι και τα λαχανικά.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα ένα φλιτζανάκι βιολογικό ρύζι και το βράζουμε.
Οσο βράζει το ρύζι, πολτοποιούμε κάποια από τα λαχανικά στο μπλέντερ.
Αυγοκόβουμε τη σούπα με ένα - δυο αυγά ( ανάλογα την ποσότητα ) και λεμόνι. Σε ένα βαθύ πιάτο, χτυπάμε το βιολογικό αυγό με λίγο λεμόνι. Αναδεύοντας συνεχώς, προσθέτουμε σταδιακά λίγο ζουμί σούπας, ώστε να μην κόψει το αυγό. Αφού βάλουμε 2-3 κουταλιές ανακατεύοντας συνεχώς, ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε και τα πολτοποιημένα λαχανικά, βράζουμε 2-3 λεπτά ακόμη και σερβίρουμε.