Λίστα αντικειμένων
Χρόνος Εκτέλεσης 10 λεπτά
Μερίδα/ες 2
Βαθμός Δυσκολίας 2
Συστατικά
- τα ασπράδια από 3 αυγά
- 3 κουταλιές νιφάδες βρώμης
- 3 κουταλιές γάλα της αρεσκείας σας (ζωικό ή φυτικό)*
- ¼ – ½ κουταλάκι κουρκουμά σε σκόνη
- 1-2 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
- ¼ κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη (προαιρετικό)
- ½ κουταλιά ελαιόλαδο, ή βούτυρο
- 1/2 – 1 κουταλιά μέλι, ή σιρόπι σφενδάμου
- 1 κουταλιά κοπανισμένα καρύδια ή άλλους ξηρούς καρπούς
- Εκτέλεση Συνταγής
Ανακατεύετε πολύ καλά όλα τα υλικά, μέχρι και το τζίντζερ, σε ένα μπωλ.
Ζεσταίνετε, σε μέτρια φωτιά, το βούτυρο ή το ελαιόλαδο σε ένα μικρό τηγάνι και φροντίζετε να απλωθεί καλά σε όλο την επιφάνεια του τηγανιού.
Ρίχνετε το μείγμα στο τηγάνι και την ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα από την μια μεριά και να σταθεροποιηθεί.
Γυρίζετε την τηγανίτα για να ψηθεί κι από την άλλη μεριά (χρησιμοποιήστε ένα πιάτο για να την γυρίσετε, είναι πολύ εύκολο έτσι).
Μόλις ψηθεί σερβίρετε σε πιάτο, περιχύστε τη με το μέλι, πασπαλίστε τη με τα καρύδια και συνοδέψτε τη με φρούτο της αρεσκείας σας.