Λίστα αντικειμένων
Ο ανθός αλατιού θεωρείται το καλύτερο αλάτι. Δεν έχει υποστεί καμία κατεργασία – οπότε περιέχει ιχνοστοιχεία όπως φθόριο, μαγνήσιο, κάλιο, ασβέστιο – και συλλέγεται με το χέρι. Ιδανικό για κάθε φαγητό. Δοκιμάστε το σε ψάρια ή θαλασσινά ψημένα σε κρούστα αλατιού. Ιδανικό για τις σαλάτες, τα βραστά λαχανικά, αλλά και για το μαγείρεμα.
Ο Ανθός Μεσολογγίου συλλέγεται με παραδοσιακό τρόπο από την επιφάνεια του νερού.
Όταν εξατμίζεται το νερό, οι κρύσταλλοι του αλατιού δημιουργούν έναν αφρό που μαζεύεται στις άκρες της αλυκής και ονομάζεται ανθός του αλατιού.
Χρησιμοποιήστε το στο μαγείρεμα, το ψήσιμο και το γαρνίρισμα, ενισχύοντας τις γεύσεις κάθε πιάτου σας.