Λίστα αντικειμένων
Το σκορπίδι είναι ένα από τα αρχαιότερα βότανα και χρησιμοποιείτε για θεραπευτικούς σκοπούς. Το σκορπίδι περιέχει ταννίνες και οργανικά οξέα, η γεύση του είναι πικρή γι’ αυτό καλό είναι να χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με κάποιο άλλο βότανο όπως με γλυκάνισο για να γλυκαίνει η γεύση του.Το Σκορπιδόχορτο δρα ως καταπραϋντικό, διουρητικό, αποχρεμπτικό, εφιδρωτικό, κατά των προβλημάτων της κύστης και του ουροποιητικού συστήματος. Χρησιμοποιείται κατά των νοσημάτων της κύστεως, των ουροφόρων οδών και των νεφρών.Το κάτω μέρος του φύλλου που έχει το πορτοκαλί – κίτρινο χνούδι το χρησιμοποιούν εξωτερικά σε πληγές, γιατί συντομεύει το χρόνο επούλωσης.Το αφέψημα του φυτού αποτελεί ένα από τα καλύτερα βότανα για την απαλλαγή από πέτρες των νεφρών, της χολής και για τις ασθένειες του ουροποιητικού συστήματος.Χρησιμοποιείται κατά των πνευμονικών παθήσεων, των στηθικών παθήσεων, του βήχα, της βρογχίτιδας, της διάρροιας, των σκουληκιών των εντέρων και είναι θεραπευτικό της σπλήνας.
Τρόπος χρήσης : Ως αφέψημα: σε 1,5 φλιτζάνι νερό βράζουμε 6 γραμμάρια για 5-10 λεπτά και πίνουμε μία φορά την ημέρα.Ένα αποτελεσματικό μείγμα για τις πέτρες στα νεφρά γίνεται με σκορπίδι, δίανθο, πολύκομπο (από 1 μέρος) και σπόρους πεντάνευρου (1,5 μέρος). Βράζουμε 27 γραμμάρια από το μείγμα για 10 λεπτά σε 3 φλιτζάνια νερό το σουρώνουμε και πίνουμε το μισό το πρωί και το υπόλοιπο το βράδυ. Το ρόφημα αυτό το πίνουμε για μία εβδομάδα.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ
Προέλευση: ΕΚΤΟΣ Ε.Ε