Θεωρείται καταπραϋντική σε περιπτώσεις γαστρικής οξύτητας, κολίτιδας και άσθματος αλλά και καρδιοτονωτική. Είναι διουρητική και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για ρευματισμούς, αρθριτικά, θλάσεις μυών. Ο συνδυασμός με το γαϊδουράγκαθο, μέντα, χαμομήλι, μελισσόχορτο, κύμινο, γλυκόριζα είναι εξαιρετικός για στομαχικά προβλήματα όπως πόνος, δυσπεψία, ναυτία, παλινδρόμηση κράμπες και εμετό.
Χρήση: Ρίχνουμε 1-2 κουταλάκια του γλυκού σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό το σιγοβράζουμε ( αφέψημα ) για 7-10 λεπτά, το στραγγίζουμε και το πίνουμε.