Λίστα αντικειμένων
Περιγραφή
Η ρίγανη είναι το βασικό καρύκευμα των Μεσογειακών χωρών και βασικό συστατικό της Ελληνικής κουζίνας.
Χρησιμοποιείται ως καρύκευμα στην μαγειρική αλλά και ως αφέψημα από μόνη της αφού είναι πολλά τα οφέλη της.
Κρεατικά, σαλάτες, πίτες, πατάτες... αποκτούν μια πιο ιδιαίτερη γεύση, όταν απλώς προστεθεί μια μικρή ποσότητα ρίγανης.
Είναι από τα πιο ισχυρά φυσικά αντιοξειδωτικά
Έχει ισχυρή αναλγητική δράση
Ήδη από την αρχαιότητα χρησιμοποιούνταν ως φάρμακο για δηλητηριάσεις, σπασμούς και πρηξίματα, σαν αφέψημα κατά του στομαχόπονου. Σύγχρονες έρευνες αποδεικνύουν πως είναι σπασμολυτική, καταπολεμά τη δυσμηνόρροια, απαλύνει τους μυϊκούς πόνους και κάνει καλό στους ρευματισμούς.
Η ρίγανη είναι πλούσια πηγή σε φυτικών ινών. Η χρήση της σε δίαιτες υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και τον κίνδυνο του καρκίνου του παχέος εντέρου.
Η ρίγανη είναι σημαντικήπηγή για πολλά θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνη Κ, βιταμίνη C, βιταμίνη Α, μαγγάνιο, σίδηρο, ασβέστιο, καροτένια, λουτεΐνη, ζεαξανθίνη και κρυπτοξανθίνη.
Ρίγανη σαν αφέψημα: μια κουταλιά της σούπας ρίγανη σ’ ένα μπρίκι νερό, τη βράζουμε και πίνουμε ένα φλιτζάνι σε κάθε γεύμα πριν ή μετά. Το αφέψημα ρίγανης είναι κατάλληλο για τη θεραπεία των κρυολογημάτων, γρίπης, ήπιο πυρετό, δυσπεψία, στομαχικές διαταραχές και επώδυνη εμμηνόρροια.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ |
Προέλευση: Ελλάδα |