Λίστα αντικειμένων
Ρεβύθια Ελληνικα βιολογικά.
Τα ρεβύθια αποτελούν μια ιδιαίτερα θρεπτική τροφή και είναι ένα από τα παλαιότερα όσπρια που καλλιεργούνται από τον άνθρωπο. Από την Αρχαία Ελλάδα μέχρι την Αίγυπτο τα ρεβύθια μαζί με τα υπόλοιπα όσπρια θεωρούνταν βασικές τροφές της εποχής. Γενιές Ελλήνων μεγάλωσαν τρώγοντας όσπρια αντί για κρέας. Η καταγωγή τους είναι από την Ασία και πλέον έχουν εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο. Είναι από τις καλύτερες φυτικές πηγές πρωτεΐνης μεγάλης βιολογικής αξίας, πλούσια σε υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, βιταμίνες και βασικά μέταλλα. Η παρουσία τόσο πολλών ζωτικής σημασίας θρεπτικών ουσιών τα καθιστά ιδανική και πλήρης τροφή προσφέροντας πολλά οφέλη στην υγεία. Συγκεντρώνουν υψηλά ποσά φυτικών ινών που βοηθούν στην καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος και στην βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ. Αυτό όμως που ξεχωρίζει τα ρεβύθια από τα άλλα όσπρια είναι η εξαιρετική ποιότητα των πρωτεϊνών που περιέχουν, αφού παρέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα στην άριστη αναλογία που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός και ιδιαίτερα το αμινοξύ μεθειονίνη που τα κατατάσσει στις πλήρεις πρωτεΐνες, όπως το κρέας, το γάλα και η σόγια.
Βιολογικό προϊόν
Προέλευση: Ελλάδα
Διατροφικές Πληροφορίες Ανά 100g
Ενέργεια: | 1521 kj / 364 kcal |
Λίπη: | 6,0g |
-εκ των οποίων κορεσμένα: | 0,6g |
Υδατάνθρακες: | 61,0g |
-εκ των οποίων σάκχαρα: | 11,0g |
Ίνες: | 17,0g |
Πρωτεΐνες: | 19,0g |
Αλάτι: | 2,0g |
Συστατικά: Ρεβύθια* μέτρια Γρεβενών 100%.
*= Βιολογικό προϊόν.