Λίστα αντικειμένων
Βιολογικό σιμιγδάλι καλαμποκιού.
Η Πολέντα είναι ένα βασικό συστατικό της Ιταλικής κουζίνας, πρόκειται για πολύ καλά ψιλοτεμαχισμένο καλαμπόκι στο μέγεθος του σιμιγδαλιού που όταν μαγειρεύεται σχηματίζει μια εύγευστη κρέμα. Προσθέστε φέτα, ελιές ή κάπαρη για να το φάτε αλμυρό σαν συνοδευτικό στα πιάτα σας. Τρώγεται και σαν γλυκό με σταφίδες, σιρόπια, μέλι, μελάσα και άλλα γλυκαντικά.
Συνδυάζεται επίσης εξαιρετικά με πιάτα που έχουν σαν κύριο συστατικό τους το κρέας, τη σάλτσα ζυμαρικών και τα λαχανικά. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το σπαγγέτι και τα άλλα ζυμαρικά με την πολέντα και να φάτε κεφτεδάκια με πολέντα, ή καρμπονάρα πολέντα, ή πολέντα ναπολιτάνα, καθώς η φυσική γλυκύτητα του καλαμποκιού νοστιμίζει τις αλμυρές και λιπαρές γεύσεις του χοιρινού, βοείου κρέατος και του κοτόπουλου. Η υφή της είναι πραγματικά ωραία και κρεμώδης όταν μαγειρεύεται, χωρίς να σβολιάζει ή να έχει χαλικώδης υφή, όταν ανακατεύεται κατά το μαγείρεμα.
Χρήση: Μόλις μαγειρευτεί και την αφήσετε να κρυώσει, την κόβεται σε ίσα μέρη και συνοδεύετε με αυτή τα κρεατικά σας και τις σάλτσες σας (τύπου osso bucco, στιφάδο κλπ …) ή τα πιάτα λαχανικών τύπου caponata.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ
Βιολογικό προϊόν.
Χωρίς πρόσθετα
Προέλευση: Ιταλία
Διατροφικές Πληροφορίες Ανά 100g
Ενέργεια: | 1595kj/377 kcal |
Λίπη: | 1,8g |
-εκ των οποίων κορεσμένα: | 0,7g |
Υδατάνθρακες: | 78,0g |
-εκ των οποίων σάκχαρα: | 6,0g |
Φυτικές ίνες: | 9,4g |
Πρωτεΐνες: | 7,5g |
Αλάτι: | 0,02g |
Επισήμανση αλλεργιογόνων !
* Μπορεί να περιέχει ίχνη γλουτένης.