Λίστα αντικειμένων
Το βιολογικό μέλι Ελάτης παράγεται από την οικογένεια Σούκα στο Καρπενήσι. Είναι από τα πιο γνωστά μέλια στην Ελλάδα η παράγωγη του ανέρχεται στο 5-10% της συνολικής παραγωγής μελιού στην χωρά μας.
Γεύση: Διακρίνεται για την καλή του γεύση.
Χρωμα: Έχει συνήθως σκούρο χρώμα, κοκκινωπό ή και λίγο πιο ανοιχτό ανάλογα την προέλευση, είναι παχύρρευστο με έντονο δασώδες άρωμα.
Θρεπτική άξια: Έχει μεγάλη θρεπτική και βιολογική αξία. Είναι πλούσιο σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία (κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο κλπ.). Περιέχει βιταμίνες σε μικρές ποσότητες άλλα ακόμη και αυτή η μικρή ποσότητα βοηθάει στην αφομοίωση των σακχάρων στον οργανισμό.
Κρυστάλλωση: Το μέλι ελάτης δεν κρυσταλλώνει.
Γιατί βιολογικό μέλι: Στα βιολογικά μελίσσια η αντιμετώπιση των ασθενειών των μελισσών γίνεται με φυτικές ουσίες και όχι χημικές, ενώ και τα μελίσσια βρίσκονται μέσα στο δάσος, απομακρυσμένα απο ρύπους και περιβαλλοντικές μολύνσεις. Σαν αποτέλεσμα έχουμε ένα εξαιρετικής ποιότητας φυσικό προιόν, του οποίου η σύσταση και η θρεπτική αξία μένουν ανέπαφες.