Λίστα αντικειμένων
Ως βότανο και μπαχαρικό, ο άνηθος χρησιμοποιείται συνήθως για την αύξηση της γεύσης διαφόρων πιάτων. Συχνά συνδυάζεται με σολομό, πατάτες και σάλτσες με βάση το γιαούρτι.
Εκτός από τις μαγειρικές χρήσεις, ο άνηθος είναι πλούσιος σε πολλά θρεπτικά συστατικά και παραδοσιακά έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων, όπως πεπτικά προβλήματα, κολικοί στα βρέφη και κακή αναπνοή.
Ο φρέσκος άνηθος έχει πολύ χαμηλές θερμίδες, αλλά μια εκπληκτικά καλή πηγή αρκετών βασικών βιταμινών και μετάλλων, όπως η βιταμίνη C, το μαγγάνιο και η βιταμίνη Α.
Η βιταμίνη Α είναι ένα βασικό θρεπτικό συστατικό που είναι σημαντικό για τη διατήρηση της όρασης και την υποστήριξη ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος.
Ομοίως, η βιταμίνη C είναι ζωτικής σημασίας για το ανοσοποιητικό σας σύστημα και βοηθά στη δημιουργία οστών, την επούλωση πληγών και το μεταβολισμό.
Επιπλέον, έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βοηθά στην προστασία των κυττάρων σας από βλάβες που προκαλούνται από ασταθή μόρια γνωστά ως ελεύθερες ρίζες.
Ο άνηθος είναι επίσης μια καλή πηγή μαγγανίου. Ενώ χρειάζεται σε πολύ μικρές ποσότητες, είναι ένα βασικό μέταλλο που υποστηρίζει την κανονική λειτουργία του εγκεφάλου, του νευρικού συστήματος και του μεταβολισμού της ζάχαρης και του λίπους.
Επιπλέον, ο φρέσκος άνηθος παρέχει 1-2% του DV για ασβέστιο, χαλκό, μαγνήσιο, κάλιο, ριβοφλαβίνη και ψευδάργυρο.
Ωστόσο, δεδομένου ότι ο φρέσκος άνηθος καταναλώνεται συνήθως σε μικρότερες ποσότητες από 1 φλιτζάνι (9 γραμμάρια), η ποσότητα των θρεπτικών συστατικών που παίρνετε θα είναι σημαντικά μικρότερη.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ
Προέλευση: Ε.Ε.
Διατροφικές Πληροφορίες Ανά 100g
Ενέργεια: | 43kcal |
Λίπη: | 1,1g |
Υδατάνθρακες: | 7,0g |
Φυτικές Ίνες: | 2,1g |
Πρωτεΐνες: | 3,5g |
Αλάτι: | 61mg |
Συστατικά: Άνηθος 100%.