Λίστα αντικειμένων
Το μαύρο σκόρδο προέρχεται από τη «Ζύμωση» του λευκού σκόρδου (ενζυμική αμαύρωση) που του δίνει το μαύρο χρώμα. Έχει γλυκιά και ευχάριστα καπνιστή γεύση.
Η έντονη μυρωδιά και η καυστική γεύση του έχουν εξαφανιστεί κατά την διάρκεια της διαδικασίας της αμαύρωσης.
Οι ευεργετικές ιδιότητες του σκόρδου σαν βρώσιμο προϊόν αλλά και σαν συμπλήρωμα διατροφής είναι γνωστές εδώ και πολλά χρόνια. Το μαύρο σκόρδο βέβαια δεν είναι άγνωστο στον Ελλαδικό χώρο. Από ιστορικές πηγές έχει επιβεβαιωθεί πως οι αρχαίοι Έλληνες κατανάλωναν μαύρο σκόρδο πριν τη μάχη και ιδιαίτερα οι Σπαρτιάτες.
Έχει ισχυρή αντιμικροβιακή δράση, περιέχει την ουσία αλισίνη που προκαλεί διαστολή των αρτηριών και έχει ισχυρή αντιοξειδωτική ικανότητα. Μια πραγματική υπερτροφή η οποία μέσω της διαδικασίας παλαίωσης αποκτά όλες τις ασταθείς ουσίες που περιέχονται στον αρχικό καρπό σε σταθερή υπόσταση, δίνοντας έτσι στο μαύρο σκόρδο πραγματικά εξαιρετικές ιδιότητες!
Περιέχει την ουσία L-Allycysteine η οποία είναι διαλυτή στο νερό και έχει σχεδόν τη διπλάσια δραστικότητα από την αλισίνη του απλού σκόρδου, καθιστώντας το έτσι τον πιο ισχυρό σύμμαχο απέναντι στην υπέρταση. Η L-Allycysteine προσδίδει στο μαύρο σκόρδο πολύ ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, σχεδόν 4,5 φορές περισσότερο από το απλό σκόρδο, με μετρήσιμα αποτελέσματα στην κλίμακα TEAC. Επίσης μειώνει δραστικά τα επίπεδα ενδογενούς υπεροξείδωσης. Τα αποτελέσματα αυτά προκύπτουν από ζωική μελέτη της Κορεατικής Εταιρείας Διατροφής, η οποία χρονολογείται το 2009.
Άλλες εργαστηριακές μελέτες επιβεβαιώνουν και τις αντικαρκινικές ιδιότητές του καθώς η χορήγησή του σε καρκινικά κύτταρα προκάλεσε αναστολή του πολλαπλασιασμού τους επιδρώντας στην τροποποίηση του κυτταρικού κύκλου ζωής και προκαλώντας την απόπτωσή τους.
Δεν ενδείκνυται να καταναλωθεί από άτομα που έχουν χαμηλή πίεση, που πάσχουν από ανοσοθρομβοκυτταρική πορφύρα και αιμορροφιλικά άτομα. Δεν έχουν διαπιστωθεί αλλεργικές αντιδράσεις από την κατανάλωση μαύρου σκόρδου.
Συσκευασμένο σε αεροστεγή συσκευασία PET, με εύκολο άνοιγμα & καπάκι.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ
Βιολογικό Προϊόν
Προέλευση: Ισπανία
Διατροφικές Πληροφορίες Ανά 100g
Ενέργεια: | 259,8kcal |
Λίπη: | 0,2g |
-εκ των οποίων κορεσμένα: | 0,0g |
Υδατάνθρακες: | 45,5g |
Χοληστερόλη | 0,0mg |
Πρωτεΐνες: | 18,0g |
Αλάτι: | 0,7g |