Login
Λίστα αντικειμένων
Η ακατέργαστη ζάχαρη Demerara παράγεται από το ζαχαροκάλαμο Saccharum officinarum (Σάκχαρο το φαρμακευτικό) που ανήκει στην οικογένεια των ποοειδών (Poaceae) και κατάγεται από τη Νέα Γουινέα.
Η παραγωγική διαδικασία είναι απλή και δεν χρησιμοποιούνται χημικές ουσίες, πρόσθετα ή άλλες επιβαρυντικές τεχνολογικές διαδικασίες. Η μάζα του ζαχαροκάλαμου συμπιέζεται και με παροχή ατμού παράγεται σιρόπι ζάχαρης το οποίο αφυδατώνεται και η ζάχαρη κρυσταλλοποιείται. Έτσι, διατηρείται το φυσικό άρωμα του ζαχαροκάλαμου και τα θρεπτικά συστατικά κυρίως άλατα ασβεστίου, φωσφόρου και σιδήρου. Θερμιδικά παρέχει λιγότερες θερμίδες στον οργανισμό μας σε σχέση με τη λευκή κρυσταλλική ζάχαρη. Περιέχει μεταλλικά άλατα