Λίστα αντικειμένων
Τα μαυρομάτικα φασόλια είναι το αγαπημένο πιάτο όχι μόνο για τις περιόδους νηστείας (όπως την Καθαρή Δευτέρα) ή για σούπες, αλλά κυρίως και για σαλάτα καθώς είναι μία μαγειρική πρόταση που προέκυψε από την ανάγκη για θρεπτικότερη διατροφή, σύμφωνη με το Μεσογειακό μοντέλο και την Ελληνική παράδοση.
Τα όσπρια είναι πολύ πλούσια σε φυτικές ίνες, σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, αλλά και σε σίδηρο, φώσφορο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο.
Τα όσπρια περιέχουν τις αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες που δρουν ενάντια σε εκφυλιστικές ασθένειες, όπως τα καρδιαγγειακά, ο σακχαρώδης διαβήτης και ο καρκίνος.
Η διατροφή με όσπρια μειώνει τα επίπεδα της χοληστερίνης και συμβάλλει στην διατήρηση της καλής λειτουργίας του εντέρου.
Τρόπος μαγειρέματος:
Σσε μία κατσαρόλα βάλτε την επιθυμητή ποσότητα σε αναλογία 1 μέρος οσπρίων προς 2 μέρη νερό. Αφήστε να βράσουν για 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Έπειτα, σερβίρετε προσθέτοντας ελαιόλαδο και αλάτι.
Αν θέλετε μία απολαυστική σαλάτα, προσθέτετε και τομάτα, κρεμμυδάκι φρέσκο και μαϊντανό.
Δεν χρειάζονται μούλιασμα από πριν.
Βιολογικά συστατικά: Μαυρομάτικα Φασόλια Ελληνικά (100%)
Διαθρεπτική ανάλυση ανά 100 γραμμάρια: Ενέργεια 315kcal, Υδατάνθρακες 43,7%, Πρωτεΐνες 19%, Φυτικές Ίνες 26%, Λιπαρά 1,2%, Αλάτι 0,01%.
100% βιολογικό Ελληνικό προϊόν.