Λίστα αντικειμένων
Ρύζι γλασσέ βιολογικό Ελληνικό.
Είναι ένα από τα πιο παλιά κι αγαπητά είδη ρυζιού στην Ελλάδα. Έχει λευκό χρώμα και κόκκο στρογγυλό και παχουλό. Όπως δηλώνει και τ’ όνομά του, το ρύζι γλασέ είναι ιδιαίτερα αμυλώδες, γι’ αυτό και χυλώνει πολύ εύκολα όταν μαγειρεύεται. Αυτή του η ιδιότητα το κάνει ιδανικό για υδαρείς σούπες όπου το προσθέτουμε σε μικρή ποσότητα για να τις δέσει και να τις κάνει πιο χορταστικές. Επίσης, είναι ιδανικό για το ρυζόγαλο, αλλά κι άλλα γλυκά όπως τους λουκουμάδες ρυζιού, το ρυζοχαλβά και το ραβανί ρυζιού, ένα ιδιαίτερο γλυκό που φτιάχνουν στο Γαλαξίδι. Τέλος, στην περίπτωση ιώσεων με στομαχικές κι εντερικές επιπτώσεις, όταν ο γιατρός συστήνει μόνο λαπά με λεμόνι, το ρύζι γλασέ είναι το ιδανικότερο.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ
Βιολογικό προϊόν
Προέλευση: Ελλάδα
Διατροφικές Πληροφορίες Ανά 100g
Ενέργεια: | 1464 kj / 350 kcal |
Λίπη: | 1,1g |
-εκ των οποίων κορεσμένα: | 0,3g |
Υδατάνθρακες: | 77,2g |
-εκ των οποίων σάκχαρα: | 2,5g |
Ίνες: | 1,6g |
Πρωτεΐνες: | 6,5g |
Αλάτι: | 0,002g |
Συστατικά: Ρύζι* γλασσέ 100%.
*= Βιολογικό προϊόν.