Λίστα αντικειμένων

Το αλεύρι λιναρόσπορου αποτελεί μία ιδιαίτερη πρόταση για αρτοσκευάσματα χωρίς γλουτένη αφού διακρίνεται για την ιδιαίτερη γεύση και το άρωμα του.
Αν δούμε τα επιμέρους διατροφικά τους χαρακτηριστικά, τόσο ο λιναρόσπορος όσο και το λάδι του, το λινέλαιο, είναι ιδιαίτερα πλούσια σε α – λινολενικό οξύ, ένα απαραίτητο για τον άνθρωπο οργανισμό θρεπτικό συστατικό της κατηγορίας των ω-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι παρόμοιας θρεπτικής αξίας με αυτά των λιπαρών ψαριών (όπως το σκουμπρί, ο σολομός, ο τόνος). Παράλληλα, περιέχει πληθώρα βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων. Από αυτές ξεχωρίζουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως η Β6 και το φυλικό οξύ, που συμβάλλουν στην ομαλή νευρομυική λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. Παράλληλα, μας δίνει μαγνήσιο, χαλκό, ασβέστιο, φώσφορο, ενώ αποτελεί και μια πολύ καλή πηγή φυτικών ινών. Από ενεργειακής άποψης, δύο κουταλιές της σούπας λιναρόσπορου αποδίδουν περίπου 75 θερμίδες.
Τα τελευταία χρόνια ο λιναρόσπορος είναι ένας βρώσιμος σπόρος που έχει μπει περισσότερο στη ζωή μας. Η ελαφρά γλυκιά γεύση του σε συνδυασμό με την υψηλή περιεκτικότητα του σε ωφέλιμα για την υγεία θρεπτικά συστατικά, καθιστούν τους σπόρους του λιναριού μια πολύ θρεπτική τροφή και αντικείμενο έντονης ερευνητικής μελέτης
Χρήση: Το αλεύρι λιναρόσπορου δεν χρησιμοποιείται σαν κύριο αλεύρι στις συνταγές. Με αυτό το αλεύρι μπορούμε να αντικαταστήσουμε περίπου το 20% της ποσότητας αλευριού σίτου, για μια συνταγή. Είναι κατάλληλο τόσο για αλμυρές όσο και για γλυκές συνταγές.
Βιολογικό Προϊόν
Προέλευση: Ελλάδα
Διατροφικές Πληροφορίες Ανά 100g
Ενέργεια: | 2234 kj / 534 kcal |
Λίπη: | 42,16g |
Φυτικές ίνες: | 27,3g |
Πρωτεΐνες: | 18,24g |



