Λίστα αντικειμένων
Ρύζι αρμπόριο βιολογικό Ελληνικό.
Το Αρμπόριο είναι ένα άσπρο, μικρόκκοκο ρύζι. Έχει ένα μαργαριταρένιο, στρογγυλό, παχουλό κόκκο, που αποτελεί τη βάση για το ρυζότο. Είναι ένα ρύζι ιδανικό για ρυζότο, που χαρακτηρίζεται από υψηλή απορροφητικότητα και μια σφιχτή, αλλά «κολλώδη» υφή. Αυτά τα χαρακτηριστικά, είναι ιδανικά για την παρασκευή ενός νοτισμένου, ελαφρώς κολλώδους ρυζότο, στο οποίο οι κόκκοι διατηρούν την ιδιαίτερη τους ταυτότητα.
Αυτό που το κάνει ξεχωριστό, είναι η υψηλότερη από το κανονικό ποσότητα διαλυτού αμύλου, που εκλύεται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Το άμυλο είναι αυτό που κάνει το ρυζότο κρεμώδες. Το πιάτο ρυζότο δεν αναφέρεται μόνο στο ρύζι, αλλά και στην ιδιαίτερη τεχνική μαγειρέματος του ρυζιού. Το Αρμπόριο χρειάζεται 18 λεπτά για να μαγειρευτεί. Είναι έτοιμο όταν είναι al dente, μαλακό εξωτερικά και σφιχτό στο κέντρο.
Το ρύζι αποτελεί μια μοναδική τροφή και για τους αθλητές, ερασιτέχνες αλλά και επαγγελματίες! Σε κάθε σωματική δραστηριότητα, σημαντικό ρόλο παίζει η κάλυψη του οργανισμού με υδατάνθρακες. Μια κούπα (160 γρ. βρασμένο) ρύζι μακρύκοκκο προσφέρει στον οργανισμό 47 γρ. υδατανθράκων που δεν αφορούν σε σάκχαρα και οι οποίοι αποδίδουν ενέργεια με το σωστό ρυθμό και τρόπο!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ
Βιολογικό προϊόν
Προέλευση: Ελλάδα
Διατροφικές Πληροφορίες Ανά 100g
Ενέργεια: | 1456 kj / 348 kcal |
Λίπη: | 0,5g |
-εκ των οποίων κορεσμένα: | 0,2g |
Υδατάνθρακες: | 79,0g |
-εκ των οποίων σάκχαρα: | 0,2g |
Ίνες: | 1,1g |
Πρωτεΐνες: | 6,5g |
Αλάτι: | 0,01g |
Συστατικά: Ρύζι* αρμπόριο 100%.
*= Βιολογικό προϊόν.