Λίστα αντικειμένων
Περιγραφή
Η σόγια είναι ένα από τα πρώτα λειτουργικά τρόφιμα. Eίναι πηγή πρωτεϊνών, πολυακόρεστων (ω3 και ω6) λιπαρών οξέων, φυτικών ινών, φυτοχημικών, βιταμινών και μετάλλων. Οι ευεργετικές της ιδιότητες στην υγεία αποδίδονται κατά κύριο λόγο στις πρωτεΐνες και τις ισοφλαβόνες που περιέχει.
Το φασόλι σόγιας είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού, όπως ασβέστιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και φολικό οξύ. Επίσης, η σόγια είναι το μοναδικό τρόφιμο φυτικής προέλευσης που περιέχει και τα 22 αμινοξέα που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός. Το λάδι σόγιας εξάλλου είναι πλούσιο σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, ενώ δεν περιέχει καθόλου χοληστερόλη.
• Συμβάλλει στην προστασία από την οστεοπόρωση, σε συνδυασμό με τακτική άσκηση και κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων
• Έχει αντιοξειδωτική δράση χάρη στις ισοφλαβόνες που περιέχει. Οι ισοφλαβόνες είναι φυτικά χημικά που ρυθμίζουν τις ορμόνες στον οργανισμό και αποτρέπουν την ανάπτυξη ελεύθερων ριζών.
• Υπάρχουν ενδείξεις ότι ανακουφίζει από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.
Τα παραπάνω βέβαια ισχύουν όταν η σόγια καταναλώνεται με μέτρο και σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες βασικές ομάδες τροφίμων.
Δοσολογία: 2 κουταλιές της σούπας το μεσημέρι, 1 κουταλιά της σούπας το βράδυ.
οιηθεί με ασφάλεια όταν απαιτείται ενίσχυση των αντρικών γεννητικών ορμονών. Είναι ειδικό ίαμα για τη διόγκωση του προστάτη αδένα. Είναι επίσης πολύτιμη για όλες τις λοιμώξεις του πεπτικού και ουροποιητικού συστήματος.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ |
Βιολογικό Προϊόν |
Προέλευση: Κίνα |
Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ.:Ενέργεια: 1643kj/393kcal - Πρωτεϊνες: 92,60γρ. - Φ.Ίνες: 1,09γρ. -Υδατάνθρακες: 0γρ. εκ των οποίων σάκχαρα: 0γρ -Λίπη: 1,63γρ. εκ των οποίων κορεσμένα: 0,0γρ - Αλάτι: 0,10γρ. |